Ferskaat Music Publications

Bladmuziek uitgeverij

Het zaadje van Ferskaat Music Publications werd ooit geplant in Friese bodem. Dat bleek een goede voedingsbodem. Ferskaat MP groeide op in een milieu waar de blaasmuziek alom aanwezig is. De stichters van het bedrijf (2008) zijn Menno Haantjes en Christina van der Bijl, beide werkzaam als dirigent én componist/arrangeur. Zij hebben ervoor gezorgd dat Ferskaat MP in de loop der jaren is uitgebloeid tot een moderne bladmuziek uitgeverij voor blaasorkest.

Focus op de lagere divisies

Bij Ferskaat MP hebben we er bewust voor gekozen om ons niet op de hogere afdelingen te richten. Juist het aanbod van goede én leuke muziek voor de lagere divisies verdient volgens ons meer aandacht. Dat geldt bovendien voor de genres. Of het nu gaat om een mars, koraalbewerking of een groot concertwerk (concours); deze doelgroep moet de beschikking hebben over een constant en gevarieerd aanbod.

Aandacht voor het jeugdorkest

De jeugd wordt bij Ferskaat MP zeker niet vergeten. Zij hebben immers de toekomst! Aansluiting bij de beleving van de jeugdige muzikanten (lees: jeugdorkesten) heeft bij ons hoge prioriteit. We ontwikkelen goed doordachte bladmuziek voor jeugdige orkesten waar niet alleen rekening wordt gehouden met de aansprekende muziekstijl, maar ook met de moeilijkheidgraad.

Gevarieerd aanbod bladmuziek

Ferskaat MP staat voor diversiteit. Alle orkesten uit de lagere divisies (zijn we daar ooit niet allemaal begonnen?) verdienen een gevarieerd aanbod van goed speelbare bladmuziek, dat bovendien leuk is voor muzikant én publiek. Ons aanbod bladmuziek is verdeeld in de volgende categorieën:

Meer informatie

Op de homepage van Ferskaat MP vindt u onze contactgegevens, of via: contact.

Ook kunt u veel informatie vinden via: FAQ - Vaak gestelde vragen