Lady Tullamore

Lady Tullamore

Lady Tullamore - Carl Wittrock

Verplichte werk 4e divisie Fanfare Gouden Spiker Festival 2020!

Carl Wittrock heeft voor het 100 jarig jubileum van fanfare Euterpe uit Halle in 2012 ‘Lady Tullamore’ geschreven. De compositie heeft een speciale betekenis voor Euterpe, maar is nog niet uitgegeven voor het grote publiek. Daar komt nu verandering in!

Net als de organisatie van het Gouden Spiker Festival is Ferskaat MP ook super enthousiast over deze prachtige compositie van Carl Wittrock!

Niet alleen de titel, ook inhoudelijk heeft Lady Tullamore duidelijke verwijzingen naar Lord Tullamore, een eerdere compositie van Carl Wittrock. Gedachten aan Ierse muziek zijn daarom onvermijdelijk. Het begin van Lady Tullamore ademt een mystieke sfeer. Het ‘tweede deel’ is een traditionele Ierse dans. In het Adagio kunnen we de gedachten de vrije loop laten gaan, geïnspireerd door de natuur, een mijmerend gedicht of een meeslepende volksmelodie. Wittrock sluit Lady Tullamore bruisend af. Ook hier verwijzingen naar de ‘Lord’ en elementen uit het eerste deel.

 

Kent u de concertmars:

With Honors - Carl Wittrock - 3'45" - graad 3 (leverbaar voor Ha Fa Bra)

Terug naar de homepage.

Titel Componist Graad Bezetting Prijs Bestellen
per post Lady Tullamore Carl Wittrock 3 Fanfare 136,80