Lady Tullamore

Lady Tullamore

Lady Tullamore - Carl Wittrock

Carl Wittrock heeft voor het 100 jarig jubileum van fanfare Euterpe uit Halle in 2012 ‘Lady Tullamore’ geschreven. De compositie heeft een speciale betekenis voor Euterpe, maar is nog niet uitgegeven voor het grote publiek. Daar is nu verandering in gekomen!

Lady Tullamore was aangewezen als verplicht werk 4e divisie Fanfare Gouden Spiker Festival 2020. Het Festival kon de afgelopen 2 jaar niet doorgaan, maar de organisatie heeft ervoor gekozen om deze compositie opnieuw te programmeren.
Zowel de organisatie van het Gouden Spiker Festival als Ferskaat MP zijn super enthousiast over deze prachtige compositie van Carl Wittrock!

Niet alleen de titel, ook inhoudelijk heeft Lady Tullamore duidelijke verwijzingen naar Lord Tullamore, een eerdere compositie van Carl Wittrock. Gedachten aan Ierse muziek zijn daarom onvermijdelijk. Het begin van Lady Tullamore ademt een mystieke sfeer. Het ‘tweede deel’ is een traditionele Ierse dans. In het Adagio kunnen we de gedachten de vrije loop laten gaan, geïnspireerd door de natuur, een mijmerend gedicht of een meeslepende volksmelodie. Wittrock sluit Lady Tullamore bruisend af. Ook hier verwijzingen naar de ‘Lord’ en elementen uit het eerste deel.

"De Ierse volksmuziek zorgt bij mij vaak voor een glimlach op het gezicht. Ik hoop dat deze ‘Lady’ dat ook voor elkaar krijgt bij het publiek en de musici." aldus Carl Wittrock.

Klik op onderstaande titel voor meer info en mini-score.
Bekijk én beluister 'Lady Tullamore' via

Terug naar de homepage.

Titel Componist Graad Bezetting Prijs Bestellen
per post Lady Tullamore Carl Wittrock 3 Fanfare 136,80
per post Lady Tullamore Carl Wittrock 3 Harmonie 136,80
per post Lady Tullamore Carl Wittrock 3 Brassband 102,50