Arcade - Duncan Laurence

Arcade - Duncan Laurence

arr. Willem Aukema - graad 3             WINNER EUROVISION 2019     

Duncan Laurence heeft  voor het eerst in 44 jaar gezorgd voor Nederlandse winst bij het Eurovisie Songfestival. Met Arcade wist hij in Tel Aviv, Israël, alle overige landen achter zich te laten.

Duncan Laurence (artiestennaam voor Duncan de Moore) is een singer-songwriter die in 2017 afstudeerde aan de Rockacademie in Tilburg. Hij is zijn hele leven met muziek bezig en schrijft al liedjes vanaf zijn veertiende. In 2014  nam hij deel aan The Voice of Holland, waar hij het tot de halve finale schopte onder leiding van zijn coach Ilse de Lange. Het was uiteindelijk ook zijn voormalig coach Ilse, die Duncan’s naam opgooide bij de selectiecommissie van het Songfestival. Toen zij Arcade hoorden, waren ze zó onder de indruk dat ze unaniem voor hem stemden.

Arcade schreef hij tijdens zijn studie. Het gaat over een dierbare vriendin die hij op jonge leeftijd is verloren. Arcade mag dan een zwaar onderwerp hebben, toch wil Duncan met dit liedje mensen juist inspireren: “In het geval van Arcade heb ik uit het levensverhaal van mijn dierbare een advies voor mezelf gecreëerd, een levensles: je eigen geluk bepaal je zelf.”

Arrangeur Willem Aukema bewerkte Arcade voor Harmonie, Fanfare en Brassband, met alle kenmerken van de song; breekbaar, bescheiden, gevoelig en welluidend.

Op onze Facebook site en op YouTube vindt u de live-opname van de 'première'!

Reacties:
- Nogmaals dank voor de supersnelle levering. Goed arrangement!
- Hallo Team Ferskaat MP,  Hartelijk dank voor de snelle verzending J

- Fantastische arrangement van Willem Aukema

Klik op onderstaande titels voor meer info, demo en mini-score.

Terug naar de homepage.

Titel Componist Graad Bezetting Prijs Bestellen
per post Arcade Duncan de Moor, Wouter … 3 Harmonie 77,95
per post Arcade Duncan de Moor, Wouter … 3 Fanfare 77,95
per post Arcade Duncan de Moor, Wouter … 3 Brassband 55,55