Youthband

Diverse vormen van het jeugdorkest

Youthband, jeugdorkest, jeugdkorps, opstaporkest, leerling-orkest, samenspelgroep of soms zelfs B- of C-orkest. Allemaal benamingen voor een ensemble waar ieder orkestlid ooit zijn of haar eerste stappen in het (leren) samenspelen heeft gezet. Ensembles waar bladmuziek uitgeverij Ferskaat MP een speciale focus voor heeft.

Leren samenspelen

Leren samenspelen is niet alleen noodzakelijk, het is vooral ook heel erg leuk om te doen. Mooie muziek samen instuderen én uitvoeren! Op de redactie van Ferskaat MP besteden we daarom veel aandacht aan muziek voor de jeugdorkesten, of de mooie Engelse benaming "youthband". De muziek moet niet alleen aansprekend zijn, maar er wordt ook gelet op de moeilijkheidsgraad. We houden in onze bladmuziek rekening met elementen zoals omvang, ritmiek, techniek, toonsoort, eigenlijk teveel om op te noemen.

Verschillende moeilijkheidsgraden en bezettingen

De Youthband muziekuitgaven van Ferskaat MP zijn verkrijgbaar in verschillende moeilijkheidsgraden en bezettingen. Variërend van flex 3, 4 en 5 tot en met eenvoudig geïnstrumenteerd. Ook in stijl wordt gevarieerd: pop, klassiek, serieus, grappig. We verwerken de wensen van onze "youthband klanten" in ons gevarieerde aanbod. Uiteindelijk gaat het erom beginnende muzikanten op een speelse manier te motiveren en de kneepjes van het vak te leren.

Kies uw youthband bezetting: