Formula 1 Theme

Formula 1 Theme

Brian T. Tyler/arr. Anne Martin Koree - graad 3

FIA Formula One World Championship, dat is de officiële naam voor het formule racen in de hoogste klasse in de autosport. Voor de start van elke Grand Prix klinkt het Formula 1 Theme. Het huidige Theme is gecomponeerd in 2018 door Brian Tyler, de Amerikaanse filmcomponist, bekend van Hollywood films zoals: Iron Man 3, The Mummy, The Fate of the Furious, Now you see me en vele anderen.

Voor Tyler, die een groot liefhebber is van de Formule 1, was het een enorme eer dat hij deze opdracht kreeg. Hij liet zich naar eigen zeggen inspireren door onder andere de eerste wereldtitel van Lewis Hamilton. ‘Het moest niet zomaar een rocknummer worden. Er moet emotie in zitten, het moet grotesk klinken.’ En dat doet het!

Dat Formule 1 racen een sport vol spanning en sensatie is, daar weten we in Nederland vanaf 12 december 2021 alles van … de dag van Max Verstappen!

Geef 2022 een kickstart, met het super energieke Formula 1 Theme.

Klik op de titels voor meer info, mini-score en demo.
Bekijk én beluister 'Formula 1 Theme' via

Terug naar de homepage.

Titel Componist Graad Bezetting Prijs Bestellen
per post Formula 1 Theme Brian T. Tyler 3 Harmonie 77,95
per post Formula 1 Theme Brian T. Tyler 3 Fanfare 77,95
per post Formula 1 Theme Brian T. Tyler 3 Brassband 57,35