Introduction & Allegro

Introduction & Allegro

Henk Tromp - graad 3,5

for Trumpet and Fanfareband

In ‘Introduction & Allegro’ krijgt de solist de kans meerdere karakters van de trompet te laten horen: de lyrische kant; vederlicht staccatospel, maar ook virtuoos en stralend. Alle aspecten komen in ‘Introduction & Allegro’ voorbij.

In het Andante speelt de solist het lyrische thema als het ware voor. Het orkest beantwoordt. Dit rollenspel (dialoog tussen solist en orkest) horen we ook in het Allegro, waar een licht staccato thema klinkt. In het tweede Andante mag de trompet stralen. Via een Allegro belanden we bij de ‘Cadenza’. Hier kan de solist alle virtuositeit die hij of zij bezit uit het instrument toveren. Het afsluitende Presto leidt ons naar een verfijnd pianissimo slot.

Componist Henk Tromp studeerde klarinet aan het Conservatorium te Amsterdam. Als componist is hij autodidact. Hij liet zich door verschillende componisten uit diverse stijlperiodes inspireren. Zijn oeuvre typeert hij als volgt: ‘Mijn composities onderscheiden zich door hun toegankelijke stijl waarbij de speelbaarheid van de stukken op de eerste plaats komt. Vanzelfsprekend naast het luisterplezier!’

Klik op de titel voor meer info, mini-score en demo.

Bekijk ook: Serenade for Oboe and Windband

Terug naar de homepage.

Titel Componist Graad Bezetting Prijs Bestellen
per post Introduction & Allegro Henk Tromp 3.5 Fanfare 88,25