Floris

Floris

arr. Menno Haantjes - graad 3

Op 12 oktober 1969 begon de 12-delige tv-serie: ‘Floris van Rosemondt I, kortweg Floris. Dat betekende 12 weken lang rivaliseren met ‘Studio Sport’, dat op het ‘andere’ net was.

De avonturen van de jonge ridder Floris spelen zich rond 1500 af. Als Floris (vertolkt door de jonge, blonde en toen nog onbekende Rutger Hauer) na een lange reis samen met zijn vriend Sindala (een uit India afkomstige fakir) terugkeert komt hij erachter dat zijn kasteel is ingenomen door de hertog van Gelre. Gelukkig biedt kasteelheer Wolter de beide heren onderdak in zijn onderkomen: kasteel Oldenstein.
Omdat de hertog van Gelre ook hier belangstelling voor heeft besluiten Floris, Sindala en kasteelheer Wolter het tegen de hertog op te nemen. Natuurlijk draait het in de serie om de stoere held Floris, maar deze kan niet zonder de raad en trucs van Sindala die in staat is om de wonderbaarlijke krachten van de natuur te gebruiken.

Floris bleek ondanks financiële problemen een groot succes. Niet alleen wat betreft de kijkcijfers. Ook voor de carrière van zowel acteur Rutger Hauer als regisseur Paul Verhoeven (beide niet eerste keus) was het een begin van een bijzondere loopbaan.

Rutger Hauer woonde voor een deel op een mooie plek in het Friese Beetsterzwaag. Hier overleed hij op 19 juli 2019. Als eerbetoon aan deze grote acteur bewerkte Menno Haantjes de tune voor Fanfare Euterpe aldaar. 

Klik op de titels voor meer info, mini-score en demo.

Terug naar de homepage.

Titel Componist Graad Bezetting Prijs Bestellen
per post Floris Julius Steffaro 3 Harmonie 71,75
per post Floris Julius Steffaro 3 Fanfare 71,75
per post Floris Julius Steffaro 3 Brassband 55,55