Transition

Transition

Feike van Tuinen - graad 3,5 - 9'15"

Transition is een afscheidscadeau van het college van B&W van de gemeente Menameradiel aan de Federatie voor muziekverenigingen in Menameradiel, ter gelegenheid van het afscheidsjaar 2017 van deze gemeente. Het verzoek was om een composite te creëren waarin gebruik wordt gemaakt van het lijflied van de gemeente, ‘It feintsje fan Menaam’.

In de inleiding laten de kwartenstapelingen de verbazing van de inwoners horen over de aanstaande opheffing van de gemeente. Transition gaat verder met een terugblik. We kijken met trots terug op 450 jaar historie. De feestelijke melodie (Allegro energico) is gebaseerd op de begintonen van het lijflied en de eeuwenlange voetstappen zijn duidelijk te horen in het ritme van de bassectie.
Het besef van het naderende einde klinkt in het Largo. Een door het refrein geïnspireerde melodie vormt de basis van deze treurmars.
In het energieke slotdeel buitelen de flarden uit het lied over elkaar heen. Er hangt verandering in de lucht…. alle element komen samen en het lied klinkt in volle glorie.

Transition is geplaatst in de 4e divisie Groot Repertorium.

Klik op onderstaande titels voor meer info, demo en mini-score.

Terug naar de homepage.

Titel Componist Graad Bezetting Prijs Bestellen
per post Transition Feike van Tuinen 3.5 Fanfare 132,99
per post Transition Feike van Tuinen 3.5 Brassband 81,58
per post Transition Feike van Tuinen 3.5 Harmonie 132,99